PERHON MUUT TYÖNTEKIJÄT

Perhekoti Perho

Perhekoti Perhon vanhemmat Sani ja Ville tarjoavat sijaislapsille turvallisen, iloisen ja rakastavan kodin. Sani on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja Ville nuoriso- ja yhteisöohjaaja sekä muusikko AMK. Sani on aiemmin työskennellyt erityisopettajana ja lastenkodin kotikouluopettajana. 

Perho tarjoaa kodin yli 3-vuotiaille sijaiskodin tarpeessa oleville lapsille ja nuorille. Talossa on jumppasali, joka on ollut monipuolisessa käytössä. Mm. toimintaterapeutit ovat hyödyntäneen jumppiksen välineistöä, ja sitä on käytetty myös askartelu- ja pelikonsolitilana.  Muusikkona Ville musisoi lasten kanssa perhekodilla olevassa musahuoneessa, mistä löytyy bändisoittimia rummuista kosketinsoittimeen, kitaroihin ja muihin kielisoittimiin. Pihalla on jalkapallokenttä sekä hiekkalaatikko, ja tontin lähimetsä laavuineen tarjoaa hyvät mahdollisuudet pieniin seikkailuihin. Tekemistä riittää kaikenikäisille. Lapsille ja nuorille pyritään löytämään kullekin sopiva harrastus, joka tukee kehitystä ja tuo mielekkyyttä vapaa-aikaan.

Perhon lapset käyvät koulua Savitaipaleen Europaeuksen koululla. Koululla on pienluokat ja mahdollista saada erityistä tukea opiskeluun. Sanilla on erityisopettajana valmiudet antaa tarvittaessa myös kotiopetusta, mikäli lapsen tilanne niin vaatii.

Osallistumme mahdollisuuksien mukaan Savitaipaleella järjestettäviin tapahtumiin. Erityisesti lastenkulttuuri sekä musiikki ovat lähellä sydäntä. Paikallisessa nuorisoseuratoiminnassa olemme myös mukana. Kesäisin läheisellä lavalla järjestetyt tanssit ovat olleet perheen yhteisenä harrastuksena.

Uutuutena Perhon elämään kuuluu kanala, josta saamme päivittäin tuoreita, herkullisia kananmunia.  Sisäkotieläimiä ei meillä olekaan, eli Perho soveltuu hyvin eläinallergikoille.

Helmi Oranko, 

ohjaaja