Perhekoti Perho

Perhekoti Perhon vanhemmat Sani Halmela ja Ville Liinaharja tarjoavat sijaislapsille turvallisen, iloisen ja rakastavan kodin. Sani on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja Ville muusikko. Perhekodin äiti, Sani, on erityisopettaja ja työskennellyt mm. lastenkodin kotikouluopettajana. Perhekodissa työskentelee lisäksi Päivi Lintumäki, joka on sairaanhoitaja (psykiatrisen hoitotyön asiantuntijuus sekä ensihoidon suuntaus lähihoitajatutkinnossa) ja monipuolinen työura mm. mielenterveyden huollossa. Päivin aikuistuneet pojat, Niilo ja Olavi Lintumäki, työskentelevät Päivin työparina perhekodilla huolehtien lasten leikki- ja harrastustoiminnasta perhekotivanhempien vapaiden aikana.

Perho tarjoaa kodin yli 3 -vuotiaille sijaiskodin tarpeessa oleville lapsille ja nuorille. Talossa on jumppasali, pihalla on jalkapallokenttä ja lähimetsä tarjoaa hyvät mahdollisuudet pieniin seikkailuihin. Tekemistä riittää kaikenikäisille. Lapsille ja nuorille pyritään löytämään kullekin sopiva harrastus, joka tukee kehitystä ja tuo mielekkyyttä vapaa-aikaan.

Perhon lapset käyvät koulua Savitaipaleen Europaeuksen koululla. Koululla on pienluokat ja mahdollista saada erityistä tukea opiskeluun. Sanilla on valmiudet antaa tarvittaessa myös kotiopetusta, mikäli lapsen tilanne niin vaatii.

Osallistumme aina mahdollisuuksien mukaan Savitaipaleella järjestettäviin tapahtumiin. Erityisesti lastenkulttuuri sekä musiikki ovat lähellä sydäntä. Paikallisessa nuorisoseuratoiminnassa olemme myös mukana. Kesällä lavalla järjestetyt sunnuntaitanssit ovat olleet perheen yhteisenä harrastuksena.