Savitaipaleen Perho Oy on perustettu vuonna 2005. Se aloitti toimintansa Perhekoti Perhona kiinteistössä, joka toimi aikaisemmin Välijoen kouluna. Perhekoti Perhosta on aikuistunut useita nuoria menneinä vuosina. Perhossa sijoitukset ovat olleet pääasiassa pitkäaikaisia, ja nuoret ovat suunnitellusti siirtyneet jälkihuoltoon.

Vuoden 2017 alusta alkaen yrityksen toiminta on jakautunut Perhon 7-paikkaiseen ammatilliseen perhekotiin, jonka vanhempina ovat Sani  ja Ville, sekä Pikku-Perhon 5-paikkaiseen kotiin, joka lyhyen tauon jälkeen on jatkamassa toimintaansa uusien vanhempien Marjun ja Samin luotsaamana.

Tavallisesti perhehoitoa antavissa perhekodeissa hoito- ja kasvatusvastuu on yksillä vanhemmilla, mikä tuo mukanaan epävarmuustekijän äkillisissä kriiseissä. Savitaipaleen Perho Oy:n perhekodeissa kasvatusvastuu on nyt kaksilla vanhemmilla. Nykyinen malli tuo turvaa äkillisissä kriiseissä ja joustavuutta perhekotien menojen suunnitteluun. Myös perhekodeissa elävillä lapsilla on laaja elinpiiri, johon kuuluu useampi tuttu ja turvallinen aikuinen.

Perhekodit pyrkivät työllistämään työntekijät pitkäaikaisesti, jotta lasten arki olisi muuttumaton. Sijaisresurssit ovat yhteiset, joka tuo turvaa muutoksissa.