Perhekoti Pikku-Perho

Perhekoti Pikku-Perho on aloittanut toimintansa vuoden 2017 alussa samassa pihapiirissä kuin Perhekoti Perho. Pikku-Perhon perhekotiäiti Satu Hellberg siirtyi Perhon puolelta pihan toiselle puolelle saneerattuihin tiloihin.

Satu on koulutukseltaan sosiaalikasvattaja ja aloittanut työuransa pääkaupunkiseudulla lastensuojelulaitoksissa työskennellen. Perhekotiäitinä Satu on ollut vuodesta 2005 alkaen. Sadun perheessä on kasvanut eri-ikäisiä lapsia ja nuoria, mukaan lukien aikuistuneet biologiset pojat. Satu valmentaa omaa karateseuraa Savitaipaleella, osa perheen lapsista on Sadun tavoin kilpaillut tai kilpailee tavoitteellisesti karatessa. Sadun puoliso, Jarmo, on lajissa aktiivisena valmentajana ja vaikuttajana.

Dialogisuus ja yhteisöllisyys korostuvat Pikku-Perhon kasvatustavoissa. Perheessä harrastetaan ja tehdään asioita yhdessä. Arki on tavallista kotiarkea. Lapset ja nuoret otetaan osaksi laajaa perheyhteisöä. Perhekodin nuorten tukihenkilöinä työskentelevät perhekodin aikuistuneet biologiset pojat, Juuso ja Eetu. Sadun puoliso toimii vahvana roolimallina perhekodissa kasvaville lapsille ja nuorille.

Perhekodissa työskentelee Sadun työparina sosionomi, Minna Pisarenko.

Pikku-Perho on suunnattu pääasiassa yli 9-vuotiaille sijaiskodin tarpeessa oleville nuorille. Pikku-Perhossa on tilat neljälle lapselle. Tilat on suunniteltu esteettömiksi ja soveltuvat myös liikuntarajoitteiselle lapselle. Omat makuuhuoneet, tilavat saniteettitilat sekä yhdistetty oleskelu-keittiötila antavat mahdollisuuden niin yhdessäololle kuin oman tilan tarpeellekin.

Pikku-Perhossa nuoret opiskelevat joko peruskoulussa, lukiossa tai ammattiopinnoissa. Vaikka karate on tällä hetkellä vahvasti mukana perheen arjessa, pyritään harrastuksia miettimään yhdessä lapsen ja nuoren oman kiinnostuksen mukaan. Yhteistä aikaa vietetään liikunnan, laskettelun, retkien, matkojen, festareiden, koti- ja pihatöiden sekä lököilyn parissa riippuen sen hetkisten nuorten mielenkiinnon kohteista.