Perhekoti Pikku-Perho

Perhekoti Pikku-Perho on aloittanut toimintansa vuoden 2017 alussa samassa pihapiirissä kuin Perhekoti Perho. Pikku-Perhon perhekotiäiti Satu Hellberg siirtyi Perhon puolelta pihan toiselle puolelle saneerattuihin tiloihin.

Satu on koulutukseltaan sosiaalikasvattaja ja aloittanut työuransa pääkaupunkiseudulla lastensuojelulaitoksissa työskennellen. Perhekotiäitinä Satu on ollut vuodesta 2005 alkaen. Sadun perheessä on kasvanut eri-ikäisiä lapsia ja nuoria, mukaan lukien aikuistuneet biologiset pojat.

Pikku-Perho on suunnattu pääasiassa yli 9-vuotiaille sijaiskodin tarpeessa oleville nuorille. Pikku-Perhossa on tilat neljälle lapselle. Tilat on suunniteltu esteettömiksi ja soveltuvat myös liikuntarajoitteiselle lapselle. Omat makuuhuoneet, tilavat saniteettitilat sekä yhdistetty oleskelu-keittiötila antavat mahdollisuuden niin yhdessäololle kuin oman tilan tarpeellekin.

Pikku-Perhossa nuoret opiskelevat joko peruskoulussa, lukiossa tai ammattiopinnoissa. Harrastukset vaihtelevat nuoren oman kiinnostuksen mukaan. Yhteistä aikaa vietetään liikunnan, laskettelun, retkien, festareiden, kotitöiden ja lököilyn parissa riippuen sen hetkisten nuorten mielenkiinnon kohteista.