Savitaipale asuinkuntana

Savitaipale on vireä pieni kunta Etelä-Karjalassa. Kunta on kunnostautunut  lapsiperheille suunnatuissa palveluissa. Europaeuksen koulukeskuksessa on nykyaikaiset opetustilat peruskoululle ja lukiolle. Heituinlahden kyläkoulussa annetaan opetusta alakouluikäisille lapsille.

Oppilashuoltoon on panostettu kunnassamme. Kouluissa toimivat koulupsykologi, kuraattori, kouluterveydenhoitaja, opinto-ohjaaja, erityisopettajat sekä koulunkäyntiavustajat yhdessä muun opetushenkilökunnan kanssa huolehtien oppilaiden opintojen sujumisesta. Ylä- sekä alakoulun puolella Europaeuksen koulussa on omat pienluokkansa, jossa oppilas voi saada erityistä tukea opintojensa sujumiselle. Perhekodit tekevät tiivistä yhteistyötä koulun kanssa.

Terveyden- ja sairaanhoidon palvelut toimivat pienessä asuinkunnassamme hyvin. Peruspalvelut hammashoidosta lääkäri- ja neuvolapalveluihin löytyvät Savitaipaleelta ja kaikki erityishoidon palvelut Lappeenrannasta. Lappeenrannassa Lasten ja Nuorten talo toimii matalan kynnyksen -periaatteella etsien tarvittavat tukimuodot kriisien yllättäessä. Talolta saa nopeasti ammattiapua sitä tarvitessa. Työntekijät jalkautuvat myös perhekodille tarpeen niin vaatiessa. Tukikäyntejä järjestyy riittävän usein tilanteen ollessa akuutti. Talolta löytyvät myös nuorille suunnatut avo-, päihde- ja osastohoidon palvelut. Myös lasten ja nuorten terapiapalvelut järjestyvät tarpeen vaatiessa nopeasti Lasten ja Nuorten talon kautta.

Savitaipaleella harrastemahdollisuudet ovat monipuolisia. Liikunnallisia lajeja löytyy niin joukkue- (jalkapallo, sähly, jääkiekko, koripallo, lentopallo...) kuin yksilölajeistakin (karate, ratsastus,  tennis, yleisurheilu, skoottaus, frisbeegolf...). Harrastaminen on myös edullista kaupunkimaiseen ympäristöön verrattuna. Savitaipaleelta löytyy oma uimahalli, jäähalli sekä curlinghalli. Talvella Kuolimojärven jäälle aurataan 5 kilometrin mittainen luistelurata ja kesäisin järvellä on hyvät kalastusmahdollisuudet. Musiikkia ja kuvataiteita voi myös harrastaa niin ryhmissä kuin yksilötunneilla. 

Pikku-Perhon äiti, Satu, toimii Savitaipaleen Shukokai Karaten päävalmentajana.