Savitaipale asuinkuntana

Savitaipale on vireä pieni kunta Etelä-Karjalassa. Kunta on kunnostautunut  lapsiperheille suunnatuissa palveluissa. Europaeuksen koulukeskuksessa on nykyaikaiset opetustilat peruskoululle ja lukiolle. Heituinlahden kyläkoulussa annetaan opetusta alakouluikäisille lapsille.

Oppilashuoltoon on panostettu kunnassamme. Kouluissa toimivat koulupsykologi, kuraattori, kouluterveydenhoitaja, opinto-ohjaaja, erityisopettajat sekä koulunkäyntiavustajat yhdessä muun opetushenkilökunnan kanssa huolehtien oppilaiden opintojen sujumisesta. Ylä- sekä alakoulun puolella Europaeuksen koulussa on omat pienluokkansa, jossa oppilas voi saada erityistä tukea opintojensa sujumiselle. Perhekodit tekevät tiivistä yhteistyötä koulun kanssa.

Terveyden- ja sairaanhoidon palvelut toimivat pienessä asuinkunnassamme hyvin. Peruspalvelut hammashoidosta lääkäri- ja neuvolapalveluihin löytyvät Savitaipaleelta ja kaikki erityishoidon palvelut Lappeenrannasta. Lappeenrannassa Lasten ja Nuorten talo toimii matalan kynnyksen -periaatteella etsien tarvittavat tukimuodot kriisien yllättäessä. Talolta saa nopeasti ammattiapua sitä tarvitessa. Sieltä löytyvät myös nuorille suunnatut avo-, päihde- ja osastohoidon palvelut.

Savitaipaleella harrastemahdollisuudet ovat monipuolisia. Liikunnallisia lajeja löytyy niin joukkue- (jalkapallo, sähly, jääkiekko, koripallo, lentopallo...) kuin yksilölajeistakin (karate, ratsastus,  tennis, yleisurheilu, skoottaus, frisbeegolf...). Harrastaminen on myös edullista kaupunkimaiseen ympäristöön verrattuna. Savitaipaleelta löytyy oma uimahalli, jäähalli sekä curlinghalli. Talvella Kuolimojärven jäälle aurataan 5 kilometrin mittainen luistelurata ja kesäisin järvellä on hyvät kalastusmahdollisuudet. Musiikkia ja kuvataiteita voi myös harrastaa niin ryhmissä kuin yksilötunneilla.